Det bliver aldrig som det var i gamle dage

Degnekapellet havde fået den gode ide, at lave en musikalsk forestilling i Arena Midt, hvor overskuddet gik til et elklaver.

Forestillingen fik overskriften »Det bli’r aldrig som det var i gamle dage« – og blev en stor succes med 169 publikummer fredag aften og 126 lørdag eftermiddag.

Foruden det seks mand store orkester, var Johannes Andersen og Svend Kirkegaard inviteret med for at lave et par monologer, og  Torben Ringbro og Inga Thomasen for at synge et par revyviser. Sidstnævnte måtte desværre melde afbud.

Hovedvægten var lagt på gamle revyviser, og det blev vellykket.

Anders Hartvig havde rollen som konferencier og fik det hele krydret med at vise en masse gamle billeder på storskærm, samt sjove forklaringer til.

Jørgen Sonne lagde ud med sangen om Kjellerup Station, hvorefter Eddy Wurtz sang om Knud og Vorherre.

Torben Ringbro havde fundet en gammel revyvise frem fra 1960erne, som Viktor Jakobsen havde skrevet i forbindelse med en pornoautomat der var blevet opsat på Torvet. Ringbro tog også kegler med sangen om Hans Barber.

Edvin Sevelsted leverede en meget morsom vise om det at samle flasker – og viste også sine evner som en fantastisk harmonikaspiller.

Johannes Andersen genopstod i sin gamle glansrolle som gartner Aage Bjerring. En figur han fremførte i mange revyer for omkring 50 år siden. Et dejligt gensyn.

Svend Kirkegaard fortalte anekdoter om dengang han selv blev kaldt Svend Tordenstøvle og spillede i Kjellerup IF.

Gunnar Hovgesen gav den som visesanger – blandt andet en vise af Bent Lomholt om Ruth, der var fuld af krudt, og vil med mænd.

Anders Hartvig optrådte også med sangen om bageren med de meget rene hænder.

Og Ejvind Thomsen fik sunget »Min elskling« af Edvard Taube.

En af Victor Jakobsens andre gamle viser handlede om dronningens besøg i Kjellerup – kombineret med besøget i byen for snart to år siden.

Der blev desuden skrålet ganske godt med på de fire fællessange, så alt i alt blev publikum vidne til en ganske fornøjelig.

Om der bliver en gentagelse. Det er usikkert. Og heldigvis, så blev visemanden Victor Jakobsen hyldet både fredag og lørdag for den store indsats, som han har ydet for vise og revy-kunsten i Kjellerup siden, ja siden verden ikke var gået af lave endnu.