Forrygende ølsmagning med Berthelsen

 

Den kendte ølguru var i hopla i Arena Midt

 

Han kan sin ølshistorie, ham Carsten Berthelsen. Selv om der formentligt var en del løgnehistorier blandt fortællingerne, så var det forrygende morsomt at høre de forskellige anekdoter om, hvorfor vi fejrer både jul og påske. Det havde Berthelsen nemlig sine helt egne versioner af.

Det var 3. gang den kendte ølguru besøgte Arena Midt. Og igen har der længe været udsolgt.

Temaet var forårs- og sommerøl, og det var syv spændende øl fra denne kategori, som Berthelsen havde taget med denne gang. Der var øl fra USA, Danmark, Belgien og Tyskland – og alkoholprocenten havde et gennemsnit på 8,3%.

Der blev smagt Pale Ale, Bockbier, Doppelbock, Blonde, Tripel og til slut en undergæret superbock, som er Berthelsens egen favorit.

Selv om stemningen ret hurtigt røg i vejret, havde Carsten Berthelsen godt styr på sit show.

Han fortalte det måbende publikum, at han  siden 1972 har studeret øl fra hele verden og i perioden har smagt mere end 30.000-40.000 øl. Hvor mange forskellige har han ikke styr på.

I pausen og efter showet gav han sig god til at snakke med publikum, der fik en underholdende aften.

Carsten Berthelsen vender tilbage til Kjellerup til november, hvor han vil præsentere og fortælle om julens øl.

Carsten Berthelsen har udgivet adskillige bøger, og havde et lille udvalg af disse med til Kjellerup.

 

Underholdende Kjellerup tilbageblik

Det bliver aldrig som det var i gamle dage

Degnekapellet havde fået den gode ide, at lave en musikalsk forestilling i Arena Midt, hvor overskuddet gik til et elklaver.

Forestillingen fik overskriften »Det bli’r aldrig som det var i gamle dage« – og blev en stor succes med 169 publikummer fredag aften og 126 lørdag eftermiddag.

Foruden det seks mand store orkester, var Johannes Andersen og Svend Kirkegaard inviteret med for at lave et par monologer, og  Torben Ringbro og Inga Thomasen for at synge et par revyviser. Sidstnævnte måtte desværre melde afbud.

Hovedvægten var lagt på gamle revyviser, og det blev vellykket.

Anders Hartvig havde rollen som konferencier og fik det hele krydret med at vise en masse gamle billeder på storskærm, samt sjove forklaringer til.

Jørgen Sonne lagde ud med sangen om Kjellerup Station, hvorefter Eddy Wurtz sang om Knud og Vorherre.

Torben Ringbro havde fundet en gammel revyvise frem fra 1960erne, som Viktor Jakobsen havde skrevet i forbindelse med en pornoautomat der var blevet opsat på Torvet. Ringbro tog også kegler med sangen om Hans Barber.

Edvin Sevelsted leverede en meget morsom vise om det at samle flasker – og viste også sine evner som en fantastisk harmonikaspiller.

Johannes Andersen genopstod i sin gamle glansrolle som gartner Aage Bjerring. En figur han fremførte i mange revyer for omkring 50 år siden. Et dejligt gensyn.

Svend Kirkegaard fortalte anekdoter om dengang han selv blev kaldt Svend Tordenstøvle og spillede i Kjellerup IF.

Gunnar Hovgesen gav den som visesanger – blandt andet en vise af Bent Lomholt om Ruth, der var fuld af krudt, og vil med mænd.

Anders Hartvig optrådte også med sangen om bageren med de meget rene hænder.

Og Ejvind Thomsen fik sunget »Min elskling« af Edvard Taube.

En af Victor Jakobsens andre gamle viser handlede om dronningens besøg i Kjellerup – kombineret med besøget i byen for snart to år siden.

Der blev desuden skrålet ganske godt med på de fire fællessange, så alt i alt blev publikum vidne til en ganske fornøjelig.

Om der bliver en gentagelse. Det er usikkert. Og heldigvis, så blev visemanden Victor Jakobsen hyldet både fredag og lørdag for den store indsats, som han har ydet for vise og revy-kunsten i Kjellerup siden, ja siden verden ikke var gået af lave endnu.

Tusinde besøgte loppemarkedet

Trods regn og blæst strømmede besøgende til Arena Midts populære loppemarked. 155 stande med alt fra antikke fund til genbrug og professionelle løsninger trak de første 1000 besøgende til allerede inden middag.

Med det store udvalg var det svært ikke at blive fristet, hvilket Arenaens egen Event- & Marketing konsulent, Mie Hansen, måtte erkende.

”Jeg skulle egentlig bare rundt og tage lidt stemningsbilleder, og det er svært ikke at lade sig rive med. Jeg skulle virkelig kontrollere mig selv,” griner hun, og forsætter: ”Jeg endte dog med ”kun” at købe en isbjørn i kgl. porcelæn, som jeg længe har gået og drømt om, og så et vaskebræt med lidt patina, som skal pynte på mit badeværelse – og begge var virkelig gode handler”.

Loppemarkedet vender tilbage igen d. 11. oktober, hvor du får mulighed for at gå jagt efter nye loppefund.

Er du interesseret i en stand, kan du se hvordan lige her.

TV hypnotisør tryllebandt publikum

Arena Midt havde fredag aften besøg af Lasse Kvist fra Skive, som leverede et fantastisk show hvor han tryllebandt de næsten 100 publikummer – og ikke mindst de seks ”frivillige” på podiet.

Det blev til halvanden times underholdning med masser af grin – og masser af tankevækkende forundring over, hvordan pokker gør han det…

Aftenen startede med Lasse Kvists fortælling om, hvordan han kom i gang med hypnose. Publikum deltog i forskellige øvelser – og pludselig havde seks personer tilkendegivet, at de var klar til at være med i underholdningen.

Der blev grinet, klappet og sagt sjove lyde, mens andre ikke kunne udtale deres eget havn – og så ringede mor pludselig og ville tale med en, gennem den ene sko…

Ind i mellem viste Lasse Kvist også sit store talent for trykkeri og sluttede af med af som tankelæser.

En dejlig aften – og et helt anderledes show end sædvanligt.

Comedyklubben lavede sjov

Det lignede ellers hårde odds, da Comedyklubben, med Torben Chris i front, gæstede Arena Midt på en mandag – og ovenikøbet på samme tid som Danmarks kamp mod Ungarn i EM i håndbold.

Alligevel havde godt 100 deltager fundet vej til Arenaen, flere langvejsfra som Holstebro og Aarhus.

Helt overraskende var det selvfølgelig ikke, da line-uppet bestod af Torben Chris, Nicolaj Lange og Valdemar Pustelnik som aftenens vært.

Skarpe iagttagelser og improviseret jokes gjorde showet helt unikt til Kjellerup, hvor alle tre komikere formåede at lægge publikum ned af grin flere gange undervejs.

Udover at der stod mandag i kalenderen, var der bestemt ingen mandags-stemning at føle blandt publikum, der alle gik hjem i højt humør og nyt at snakke om.

Den 18. maj kigger comedyklubben igen forbi Arena Midt, hvor det denne gang er trioen Mikkel Klint Thorius, Daniel Lill og Jacob Wilson.

To flotte nytårskoncerter

 

Efter tre år med store flotte promenadekoncerter i hallen, havde vi i år valgt at lave en intim nytårskoncert i vores cafe-område. I modsætning til tribunerne, hvor der en plads til 400 gæster, havde vi denne gang kun plads til 160 spisende gæster, så der blev hurtigt udsolgt, da vi kunne præsentere Kristian Lilholt og hans band på scenen.

Det betød, at vi måtte lave en ekstra koncert som næsten også blev udsolgt.

Kristian Lilholt levere varen i en høj kvalitet og der var en stor grad af medleven fra publikum, der fik en dejlig aften.

Med den store interesse og de positive tilkendegivelser fra publikum, tror jeg godt denne form kan blive løsningen fremover, når vi laver nytårskoncerter.

 

Silas Holst fik Kjellerup til at danse

200 danseglade mænd og kvinder dansede sig ind i det nye år, da vinderen af Vild Med Dans 2019, Silas Holst, kom til Kjellerup for første gang.

Høj som lav og i alle aldre var folk mødt op i Arena Midt til arrangementet, der var delt op i to dansesessions, Grease og Dirty Dancing, med varighed af en time hver. Ingen forlod arrangementet efter en time – kun flere kom til.

Med masser af sjove lyde og sætninger lærte Silas hurtigt de fremmødte alverdens trin, og alle vidste lige hvilken bevægelse, der skulle laves, når Silas råbte ”mashpotato” og ”kast op i hovedet” – og til stor underholdningsværdi.

Flere gange undervejs brød folk ud i latter til Silas’ mange skøre ord, men teknikken synes at virke, da alle synkront udførte de to danse til sangene ”Handjive” og ”Do you love me”.

Arrangementet sluttede af med en fællesselfie og kø til autografer, som han glædeligt tog sig tid.

”Det var et virkelig tjekket arrangement, hvor alt bare spillede. Jeg kommer helt sikkert igen”, sagde Silas med et stort smil, inden han smuttede ud ad døren og videre til dagens næste dansearrangement.

Nye tider i Arena Midt

Fyrværkerisalg åbner snart

Som følge af ændret tilskudsmodel for selvejende haller i Silkeborg kommune, skal Arena Midt have øget sin omsætning i årene fremover.

– Vi har flere nye tiltag i støbeskeen, og er nødt til at tage lidt utraditionelle metoder i brug, fortæller centerchef Anders Hartvig.

I weekenden havde vi stor succes med et bankospil og der ser lovende ud med de kommende kulturelle arrangementer. Der er solgt masser af billetter til de to nytårskoncerter, dans med Silas Holst, sjov med Torben Chris, hypnoseshow, foredrag, ølsmagning og John Mogensen Live.

Den første store nyhed bliver lanceret mellem jul og nytår. Vi har sagt ja til et godt tilbud om at sælge fyrværkeri. Det er H.C. Andersens Fyrværkerifabrik der manglede et sted i Kjellerup by. Flere foreninger takkede nej, men så sprang vi til, og gør det i samarbejde med Arenaens Venner.

Også Levring Spejderne hjælper til.

Havde vi sagt nej til fyrværkerne, havde de bare fundet nogle andre, så synes vi lige så godt, at vi kunne slå til og tjene den skilling selv…

Egentlig burde mit personale ligge hjemme på sofaen og slappe i juledagene, forsætter Anders Hartvig. For vi har godt nok haft travlt de sidste par måneder, hvor aktivitetsniveauet har været meget højt i Arenaen.

Men vi er enige om, at vi kan slappe af når vi bliver gamle, og der er alligevel et stort håndboldstævne mellem jul og nytår i begge haller – så vi har åbent alligevel, slutter centerchefen med et smil.

Fyrværkerisalg · Åbningstider

27. december 10-18
28. december 10-18
29. december 9-18
30. december 9-19
31. december 9-14

Arena Midt · Hasselvej 15 · Kjellerup

Ølfestival 2019

Lørdag d. 21. september lagde mere end 300 gæster vejen fordi Arena Midt, da ølfestivalen 2019 løb af stablen. De første 10 smagninger var inkluderet i billetten, men med godt 62 forskellige øl fra Royal, Bøllingsø Bryghus og Viborg Bryghus, kunne det nærmest være svært at beslutte, hvilken der skulle prøves først.

Ikke kun for mænd

Selvom det var en ølfestival var Nohrlund også repræsenteret med 4 færdiglavede drinks på flaske, der tiltrak både kvinder og mænd i løbet af aftenen.

Uanset om man var til øl eller drinks, så var stemningen i hvert fald høj både ved bordene og rundt ved de forskellige aktiviteter fra Dortes Bodega, hvor især beer pong, dart og slå søm i var flittigt besøgt.

Chilismagning

Blandt aktiviteterne havde der også sneget sig en lille ny ind, der kunne tvinge selv den sejeste mand eller kvinde i knæ. Chili roulette. Blot en skål med et mix af milde og stærke chilier, og så var det ellers bare at ’prøve lykken’. En gratis udfordring, som udløste både grin, tårer og også lidt beundring mellem vennerne og de nysgerrige omkring.

Stående klapsalver

Alle aftenens løjer blev fint akkompagneret af den lokale musiker Ole Thomasen, der underholdte flere gange i løbet af aftenen, og som kun fik stemningen til at stige, så publikum til sidst måtte helt op på stolene for at klappe med.

Alt i alt en vellykket ølfestival, som forventes at gentages med samme succes næste år!

Forrygende Steffen Brandt

Den 10. september dannede Arena Midt ramme for startskuddet til Rummelig Uge, da Silkeborg Kommune inviterede erhvervsfolk til stort netværksmøde med efterfølgende Steffen Brandt intim koncert.

På sin akustiske guitar, smukt akkompagneret af Charlotte Schultz, underholdt Steffen Brandt med små anekdoter, hvor det ikke kunne undgås at trække på smilebåndet. Og publikum holdt sig da heller ikke tilbage med at synge med på de velkendte klassikere som Duggede ruder, De første kærester på månen og Der går min klasselærer.

Med aftenens mere alvorlige emne, socialt ansvar, satte Peter Nørgaard fra Creative Company fokus på de skjulte talenter og de gode historier fra hans egen virksomhed, hvor han stolt kunne fortælle at 15% af medarbejderne ud af 290 er ansat på rummelige vilkår.

Flere gode succeshistorier fra både flexjobbere og erhvervsledere, skabte da også en interesse som tydeligt kunne ses og høres blandt de mere end 150 fremmødte, der ikke holdt sig tilbage med at inspirere og udveksle ideer over den lækre tapas anretning, som Arena Midt stod for – og med stor succes.

For da aftenen var slut, kunne borgmester Steen Vindum meddele at der i løbet af aftenen var blevet skabt 33 jobtilbud fra virksomheder, der gerne ville ansatte en medarbejder på rummelige vilkår. Samtidig ville 20 gerne have besøg af en konsulent fra Jobcenter Erhverv, og kende til mulighederne for en fleksjobber eller andre.