Arena Midt er blevet 10 år gammel, men det er ikke just feststemning, der fylder huset lige nu.

For midt i glæden over, at huset er genåbnet efter tre måneders coronalukning, er der problemer, der bliver nødt til at blive løst inden længe.

Det ene problem er, at der er huller i taget, fortæller centerchef Anders Hartvig.

– Teorien går ud på, at det er råger, der laver hullerne. Når de kommer flyvende og taber noget ned på taget, så kan der pludselig sidde 35 råger og hakke i taget, fortæller Anders Hartvig. Det betyder, at taget bliver utæt, og når det regner meget, som i sidste uge og i weekenden, så drypper det ofte ind. Det har blandt andet dryppet på halgulvet og senest i cafeteriet.

– Når vi stopper et hul, så starter det et andet sted. Der er lavet mere end 100-lappeløsninger gennem de 10 år, siger han. Arena Midt havde forleden en tømrer og specialist på taget. Taget skal laves ordentligt nu.

– Vi ved ikke, hvad et nyt tag koster, men vi kan ikke blive ved med at udsætte det. Der kommer en specialist og giver os et tilbud. Der er fagfolk, der siger, at man kan lægge tagpap oven på det gamle, og det kan godt være, vi bliver nødt til det, siger han.

Der er også et problem med halgulvet. Det flytter sig.

– De første 10 år er der skåret fem centimeter af hele vejen rundt ved væggene, fordi gulvet har udvidet sig. Hullerne til net og stolper flytter sig ikke sammen med gulvet. Det har desværre betydet, at vand fra gulvvaskeren er løbet ved siden af det nedstøbte rør – og direkte ned på isolering og gulvpladerne under vinylen, forklarer Anders Hartvig.

Der er i den forløbne uge udskiftet 64 »låg« i gulvet med nye vandtætte kapsler i plast. Det ødelagte træ er fjernet og fuget og lukket. Anders Hartvig fortæller, at gulvproblemet foreløbig har kostet 75.000 kroner.

Forsikringen dækker ikke. Der var en gennemgang af huset for fem år siden, og garantien dækker ikke længere. Han ærgrer sig over den store udgift, der kommer ovenpå store tab som følge af nedlukningen og meldingen om reduceret kommunalt tilskud de kommende fem år.

– Heldigvis er der hvert år afsat et fast beløb til vedligehold. Så det er ingen katastrofe, men det er bare ærgerligt, at det kommer nu, hvor vi skal skære og spare alle steder, siger han.