Den Gamle Biograf blev årets ildsjæl 2020 i Kjellerup.

De seks bestyrelsesmedlemmer blev kåret for deres arbejde med at skabe et nyt lokalt kulturhus.

Kåringen skete efter et meget tæt løb med Bente Sørensen fra Thorning, der blev nummer to for sin store indsats for fællessang på egnen. Anders Farsø fra Kjellerup IF blev nummer tre.

Han blev kåret for sit arbejde i fodboldklubben – et arbejde der har stået på i flere årtier.

Med i konkurrencen var også Ole Kyed fra Skræ, der er formand for Kjellerupegnens Kunstsamling.

Han var nomineret for sit store arbejde blandt andet med skulpturparken i Kjellerup i 2019 og de to stoleskulpturer af Mads Odgård. Simon Jørgensen, der er formand for Kjellerup Svømmeklub, var nomineret for sit store arbejde med at lære byens børn at svømme.

Og Per Østergaard, der er formand for Kjellerup Gymnastikforening, var nomineret for mange års ihærdig indsats inden for den lokale gymnastik.

Alle de nominerede fik overrakt en buket og et særligt ildsjælskrus. Det var borgmester Steen Vindum (V), der overrakte priserne sammen med bestyrelsesmedlemmer fra Arena Midt.

Udskudt to gange

Anders Hartvig fra Arena Midt styrede løjerne. Han fortalte, at der normalt ville komme et par hundrede publikummer sådan en aften, med forsamlingsforbuddet på 50 personer, have gjort arrangementet et lukket selskab, udelukkende med inviterede gæster.

Arrangementet er blevet udskudt to gange tidligere på grund af corona.

Steen Vindum hyldede alle de frivillige, der var med i kåringen for deres store indsats. Og han udtrykte glæde over, at der var kommet nyt liv i byens gamle biograf.

Formand for Den Gamle Biograf, Rasmus Viuf, er stolt og glad på bestyrelsens vegne: – Vi er dybt taknemmelige over den store opbakning, som vi har oplevet i Den Gamle Biograf, siger han.

Det er Arena Midt, der i samarbejde med Kjellerup Tidende, står for kåringen af Årets Ildsjæl.