Anders Hartvig har været centerchef de sidste syv år. Men fra den 1. december i år er det ikke længere tilfældet.

Anders Hartvig, 67, stopper for at gå på pension, og der skal findes en ny centerchef.

– Det har bestemt ikke været nogen nem beslutning. Men jeg er helt afklaret med, at jeg om nogle måneder er fortid i Arena Midt, siger Anders Hartvig.

Han og formand for Arena Midt, Svend Thue Damgaard, fortæller, at de to har haft flere samtaler tidligere i år, hvor de har talt om fremtiden for Anders Hartvig og Arena Midt.

– Jeg troede tidligere, at jeg kunne trappe ned, men jeg ser det ikke som en mulighed mere. Min kone har i halvlandet år gået hjemme på efterløn, og jeg fornemmer, at hun godt vil være lidt mere sammen med mig, siger Anders Hartvig.

– Det samme gælder mine tre børnebørn i Viborg. Alt for mange gange må jeg sige nej til at komme med til fodbold, karate, gymnastik og dans – eller hvad de nu går til. Jeg havde glædet mig til at blive farfar, men er det ikke 100 procent lige nu.

Anders Hartvig har nydt sine syv år i Arena Midt. Han er glad for at have været med til at udvikle huset.

Ikke mindst er han glad for, at hytterne er blevet en kæmpe succes for Arena Midt.

– De har været lejet ud i et omfang, som vi slet ikke havde forestillet os, siger Anders Hartvig.

Formanden glæder sig over det syv år med samarbejdet med Anders Hartvig. Det har været syv år med udvikling og stor tillid.

– Jeg håber, at vi i Anders Hartvigs afløser finder et menneske, der vil engagere sig lokalt og føre stafetten godt videre, siger Svend Thue Damgaard.

– Og heldigvis har Anders Hartvig sagt ja til at hjælpe den ny leder på vej i det omfang den nye leder måtte ønske det, så vi får en glidende overgang. Og så har Anders lovet at være en del af Arena Midts Venner. Det er vigtigt for os.

Anders Hartvig fortæller, at det sidste halve år efter genstarten har været stressende og på ingen måde nogen god oplevelse.

– Så jeg vælger at stoppe inden det måske er for sent. Desuden knirker de gamle fodboldben, og jeg slipper ikke for en operation i det ene knæ.

Anders Hartvig kommer ikke til at kede sig som pensionist.

– Jeg har masser af hobbys og gode venner, og jeg fortsætter min indsats med nye tiltag i Krabbes Grønne Ring og vil også gerne sikre flere aktiviteter i Arena Parken. Og så skal jeg have genstartet Kjellerup Lokalråd og sammensat en ny bestyrelse af gode ildsjæle, siger han, der også stiller op til byrådet i november.

– Det er vemodigt at stoppe, og det nager mig, at jeg ikke skal blive ved med at udvikle Arena Midt. Men sådan er det.

MIDTJYLLANDS AVIS, tirsdag den 14. september.