Hytteby på vej til Kjellerup

I mere end fem år har skiftende bestyrelser i Arena Midt, arbejdet med en eller anden form for overnatningsmuligheder tæt ved Arenaen.

Nu sker der endelig noget, og på mandag kommer de første 4 af i alt 7 naturhytter til Kjellerup.

Vi har store udfordringer med at trække større begivenheder til Kjellerup, da vi ikke kan tilbyde overnatning, fortæller eventkoordinator Thomas Hermann fra Arena Midt. Ligeledes får vi mange henvendelser om lejrskoler, træningslejre i både håndbold og fodbold, men bliver fravalgt på grund af manglende sengepladser.

 

Naturhytter

Anneberg Limtræ har udviklet en unik og banebrydende hytte, der opfylder den kræsne efterspørgsel til eksklusiv overnatning – i èt med naturen. Hytterne er på 29 kvm og indrettet med seks sovepladser, opholdsrum, rummeligt badeværelse med håndvask, toilet og bruseniche.

Desuden er der en overdækket terrasse, hvorfra der bliver en fantastisk udsigt over Arena Parken.

Der er ikke mulighed for at lave mad i hytterne. Vi vil henvise til de mange hyggelige kroer og spisesteder der er i området.

Vi er i øjeblikket i gang med at indhente tilbud fra lokale leverandører på diverse indretning, fortæller Anders Hartvig, der sammen med bestyrelsen og et hytteudvalg har truffet valget af netop disse hytter.

Vi synes de passer fantastisk godt ind i naturen, og det har været helt afgørende.

Arena Parken

Det store flotte aktivitetsområde Arena Parken, som Silkeborg Kommune er i gang med at etablere bag Arenaen, er nu ved at tage form.  Der mangler lidt beplantning af forskellig art, men det skal nok blive klar til den store indvielse, lørdag den 25. august, hvor der vil være et væld af aktiviteter i den store park.

Samme dag inviterer Arena Midt til åbent hus – og præsenterer de 7 hytter for publikum.

 

Store udfordringer forude

Vi forventer et nyt hektisk efterår, fortæller centerchef Anders Hartvig. Den største udfordring bliver at få udlejet naturhytterne, men vi har også investeret i en større ombygning inde ved Cafeen, som også betyder øget aktivitet.

Bla. har vi fået en helt nyt lækkert lokale, som vi har savnet til dans, motion og holdtræning. Her er det allerede lykkes at få to nye faste brugere ind i huset.

Arena Midt har stor efterspørgsel på møde- og festlokaler, og har stort set samtlige hverdage fyldt med aktiviteter i de to haller.

Vi er pt 7 fastansatte, men jeg tror vi får behov for et par nyansættelser efter sommerferien, slutter Anders Hartvig.

 

 

 

 

 

Pilates

 

Pilates i Arena Midt til august

Charlotte Lajgaard vil åbne op for et nybegynderhold i Pilates i det nye lokale i Arena Midt første gang den 15. august. Og allerede nu tager hun imod tilmeldinger på 29 62 32 48 – Send hende en sms og hun ringer tilbage!

Holdstart (max 10 personer pr. hold)

Holdstart den 15. august 2018 (10 lektioner)
kl.18:30-19:40 og 19:50-21:00

Holdstart den 7. november 2018 (5 lektioner)
kl.18:30-19:40 og 19:50-21:00

Priser

DKK 595,- for 10 lektioner

DKK 298,- for 5 lektioner

Pilates

Pilates er effektive og målrettede øvelser, der udføres i et stille og roligt tempo med bevidst brug af åndedrættet. Pilates er en særlig form for smidigheds- og styrketræning, der justerer balancen mellem forskellige muskelgrupper. Denne populære træning er udviklet af tyskeren Joseph Pilates. Han emigrerede til USA i 1923, hvor han åbnede et fitness studio og hjalp folk frem til sin død i en alder af 87 år. Det blev en meget populær træningsform for sportsudøvere, der gerne ville forbedre deres fysiske form og især som rehabilitering tilpasset den enkeltes behov. Pilates er derfor for alle uanset om man skal i gang igen efter en skade eller et sygdomsforløb eller om man bare gerne vil forblive smidig og i balance.

Pilates for begyndere

Har du hørt en masse om pilates, men aldrig prøvet det? Så er det her du skal starte. Jeg giver dig en grundig indføring i det 100 år gamle træningssystem.

Tag din tålmodighed med, når du prøver pilates de første gange – det belønner sig. Ofte forventer vi, at det skal gøre ondt, før det kan blive godt, men sådan er det ikke med pilates. Med tålmodighed læres processen og principperne. Du vil opleve fordele som

  • Øget smidighed
  • Større styrke
  • Bedre balance
  • Stress forløsning
  • Bedre kropsbevidsthed
  • Smertelindring

Det er vigtigt at starte på begynderhold for at få styr på grundprincipperne og basisøvelserne, som skaber fundamentet på det videre arbejde med mere krævende og udfordrende øvelser.

Giv pilates mindst 10 lektioner inden du beslutter dig for om det er noget for dig.

Underviser

Hvem er jeg? Jeg hedder Charlotte Lajgaard og jeg har taget pilates-uddannelsen hos TROMBORG PILATES. Jeg er endvidere uddannet Holistisk Terapeut hos JYSK VELVÆRE og tager udgangspunkt i det hele menneske. Pilates-træning i kombination med den behandling jeg giver, er fornyet velvære for krop og sind.

I første omgang meldte jeg mig på uddannelsen for at få genopbygget min krop efter et uheld. En kombination af behandlinger og træning hjalp mig langsomt tilbage til min fysiske form. Undervejs i uddannelsen besluttede jeg mig for, at jeg ville undervise andre i pilates, da jeg har fået

  • Et indgående kendskab til pilates-øvelserne
  • Indblik i, hvordan de formidles på effektiv og hensigtsmæssig måde
  • Sikkerhed i selv at udføre øvelserne korrekt
  • Viden om at sammensætte træningsprogrammer med niveau-inddeling og individualisering

Hvad skal du have med?

Jeg har valgt at alle skal træne på kvalitetsmåtter særligt beregnet til Pilates. Derfor behøver du blot at tage et tæppe og en pude med til den afsluttende afspænding.

Charlotte glæder sig til at se dig!

 

 

 

 

 

 

Brian Mørk Show

Arena Midt stod lørdag aften for en varm omgang sommerunderholdning, da Brian Mørk gæstede Kjellerup med sit kendte ”Brian Mørk Show”.

Med sig på scenen havde han denne gang Anne Høgsberg og Anders Fjeldsted. Hver for sig gav de publikum en festlig gang stand-up, inden finalen som Brian Mørk kaldte for Danmarks sjoveste Podcast. Denne del af showet blev nemlig optaget og sendes efterfølgende på Spotify og Apple podcasts.

Der er tale om et løgnagtigt talkshow, hvor gæsterne improviserede med afsæt i værtens spørgsmål.

Publikum var medbestemmende til den sidste del af det to timer lange show, som Høgsted og Fjeldsted udgav sig for ”En kommunalarbejder” fra Midtjyllands Kommune – samt en ”hestehvisker”, hvilket var forrygende morsomt.

Arena Midt lover mere Stand-up til efteråret, hvor der allerede er lavet aftaler med et par af de store navne…

Tre fantastiske arrangementer

Forårskoncert

Fredag aften fik 270 deltagere en musikalsk oplevelse, da Midtjysk Kor gav forårskoncert.

Vinen var skænket, stemningen høj og der var både Bach-stykker, solistoptræden og fællessange med salen – alt i alt en rigtig hyggelig aften!

Stand-up

Lørdag aften gav Mikkel Klint, Jonas Mogensen og Ane Høgsberg et forrygende stand-up show.

Der blev snakket om dræberflue, vatpindes effekt, vild med dans og meget mere alt imens der blev grinet og klappet højlydt i salen.

Vi glæder os allerede til næste gang til maj, hvor vi kan præsenterer Brian Mørk Show, hvor Anders Fjelsted og Ane Høgsberg er gæster.

Familiemesse

Søndag var der omkring 1500 besøgende til familiemessen. Det duftede af brød i hallen fra Thorning Bageriet, der var store gamle brandbiler som mange kiggede nysgerrige på, diverse ting der kunne købes til favorable priser og rådgivende ord fra eksperter på forskellige områder.

Derudover havde Arena Midt også en konkurrence, hvor de heldige vindere blev: Søren Østerballe, Sofie Busk Andersen, Michelle Overby og Tanja Egholm, der alle har fået direkte besked. Vi glæder os til at se jer (+ledsager) til stand-up den 26. maj)

Sjovt, underholdende og genial komik

Der var høj latter, godt humør og geniale jokes i lørdags, hvor “Scenerummet” i Arena midt for 6. gang var fyldt med underholdning, som var leveret af tre komikere fra Comedy Zoo on Tour.

Kjellerup havde denne gang besøg af talentprisvinderen Jacob Tårnhøj, danmarksmesteren Mikkel Rask og den musikalske Dan Andersen, der hver for sig leverede varen, så det blev en meget morsom aften for de 120 publikummer.

Næste gang Arenaen får besøg af Comedy Zoo on Tour er lørdag den 21. april hvor standupperne er Ane Høgsberg, Jonas Mogensen og Mikkel Klint.

Festligt, svingende og fascinerende

DM i dans var en oplevelse i særklasse – med farvestrålende kjoler, pailletter, høje hæle og flotte dansetrin af både unge og voksne.
En verden af pingvinherrer og piger og kvinderne med fantastiske frisurer, så selv divaer fra en svunden tid ville føle sig misundelige. Det er dog benhårdt arbejde, og det kræver et utal af timer i øvelokalet at nå frem til en DM-finale.
Vi håber alle tilskuere havde en uforglemmelig eftermiddag og at det hele kan gentages næste år…

Dejlig aften med Bamses Venner

Det originale Bamses Venner gjorde lørdag aften ”comeback” i Kjellerup. Det blev en dejlig aften i Arena Midt  i selskab med flere af de oprindelige medlemmer fra starten i 1973. Dengang var Bamses Venner i mange år i særklasse Danmarks førende danseorkester.

Der blev en helt forrygende og skøn fest for de danseglade.

Bamses Venner spillede to gange en time – og vi fik alle de store hits.

Den nye forsanger Kim Schwartz var stemmemæssigt meget tæt på originalen Bamse, og lukkede man øjnene, var man hurtigt tilbage i tiden, og kunne se det gamle orkester for sig…

– Vi havde håbet på 300 tilskuere til denne aften, men vi på konstatere, at der kun kom godt halvdelen.

Festen blev arrangeret i samarbejde med Kjellerup Event, og desværre løber det ikke rundt med kun 160 betalende.

 

Ølsmagning med Carsten Berthelsen blev en skummende succes

168 gæster fik et sjovt og inspirerende foredrag med Carsten Berthelsen fyldt med facts, anekdoter og vist nok også enkelte røverhistorier…

Ølsmagerne ved nu bl.a., hvorfor julen varer lige til påske.
Carsten Berthelsen er bestilt til endnu et forrygende foredrag den 17. november, hvor temaet bliver: “24 juleøl du skal smage før jul”.

Billetsalget er startet og vi håber på at se mange gengangere såvel som nye interesserede.

Udstilling med gamle billeder

De næste 14 dage er der udstillet flere hundrede gamle billeder i Arena Midt. Billederne er opsat på plancher og er fra Kjellerup og omegn.

Samlingen indeholder bla. en række personligheder, der er en del om jernbanen og Kjellerup Station samt næsten 100 billeder af butikker i Kjellerup, som alle i dag er forsvundet fra bybilledet.

På nogle af de gamle billeder mangler der årstal og billedtekster, som vi gerne vil have hjælp til at få fuldendt.

Fantastisk nytårskoncert

I samarbejde med Kjellerup Event, er årets nytårskoncert i Arena Midt blevet en fast tradition. 350 publikummer fra nær og fjern blev vidne til en sprudlenede koncert med det 65 personer store orkester med solist Fredrik Rolin og kapelmester Jørgen Fuglebæk. Publikum fik en rigtig god aften i selskab med Lauseniana, der for mange er bedre kendt som Slyngelorkestret, og det hele blev krydret med morsomme fortællinger af aftenens konferencier Jesper Rahbæk Jespersen.

Musikken var meget varieret og vi kom hele vejen rundt omkring  Strauss, Verdi, Lumbye, Coates og mange flere – inden det hele endte i en forrygende fællessang fra “Sommer i Tyrol”.

Med det store fremmøde er det helt sikkert, at der også næste år bliver nytårskoncert i Kjellerup i starten af januar 2019.

Arena Midt
holder ferielukket
uge 28.- 29. og 30

Sport og Fitness
er åben alle dage fra 05-23
Benyt indgangen ved spinningslokalet.

Sponsorer

Medlemsskab